Badmintonligaen

1.

VENDSYSSEL 9
2.  TEAM SKÆLSKØR-SLAGELSE 8
3. SKOVSHOVED 6
4. AARHUS AB 6
5. GREVE 5
6. SOLRØD STRAND 4
7. HØJBJERG 2
8. GENTOFTE 1
9. VÆRLØSE 1
10. ODENSE OBK 0

1. Division

1. LILLERØD 11
2. LANGHØJ 10
3. KMB 2010 8
4. AALBORG TRITON 7
5. SOLRØD STRAND 2 6
6.  GREVE 2 3
7.  HØJBJERG 2 3
8.  VÆRLØSE 2  0

Badmintonshoppen på Instagram

Turneringer:

* * *

 

1-4 november:

43th Yonex Hungarian International

Resultater

 

6-11 november:

Fuzhou China Open

Resultater

 

8-11 november:

Norwegian International

Resultater

 

13-18 november:

Yonex Sunrise Hong-Kong Open

Resultater 

 

14-17 november:

FZ FORZA Irish Open

Resultater 

 

20-25 november:

Syed Modi International Badminton Championships

Resultater 

 

21-25 november:

Scottish Open

Resultater 

 

22-25 november:

Victor Slovenia Future Series

Resultater 

 

27-2 december:

Victor Korea Masters

Resultater 

 

28-1 december:

Welsh International

Resultater  

 * * *

Nyheder fra Badminton Danmark

Nyheder fra Badmintonbladet

Er der stadig medaljechance?

Skrevet af - i Badminton-nyt.dk

Efter udelukkelsen af de fem Kelsen Group sponsorerede spillere, stiller Danmark med et forholdsvis urutineret hold til Sudirman Cup, Verdensmesterskanerne for blandede hold.

 

Men hvordan er chancerne i forhold til hvis Danmark havde stillet i stærkeste opstilling ?

 

Gruppe 1

Kina

Thailand

Tyskland

 

Gruppe 2

Japan

Taiwan

Rusland

 

Gruppe 3

Danmark

Indonesien

England

 

Gruppe 4

Korea

Indien

Malaysia

 

Først er det interessant at kigge på vores egen gruppe.

Den reviderede målsætning er nu at gå videre fra puljen. Det synes at være muligt, al den stund at Danmark stadigvæk må regnes som smal favorit mod England.

 

Jan Ø. har på det seneste haft godt styr på Rajiv Ouseph, og Line Kjærsfeldt bliver ligeledes favorit mod Fontaine Chapmann. Dobbelt-Mads bliver også favoritter i herredouble, men må nok indstille sig på at møde Chris Adcock og måske Andy Ellis – hvis altså ikke englænderne resignerer som de gjorde ved Europamesterskaberne.

Chris skal på yderligere hårdt arbejde i mix’en sammen med sin kone Gabby. Her bliver England favoritter, og det bliver spændende at se hvem Lars Uhre vælger til at repræsentere Danmark i denne kamp. Det er fristende at spille med Mads Kolding og så vælge den damespiller han fungerer bedst med, men man kan også argumentere, at han så skal dele sin opmærksomhed mellem mix’en og den formentlig meget afgørende herredouble. På den anden side så er det samtidig vigtigt at Danmark ikke ”sælger” kampe på forhånd, men hele tiden tilskrives en mulighed for at overraske.

Den estimerede kamprækkefølge kan også spille ind, og hvis mix’en spiller først så ville jeg måske vælge en herre der ikke hedder Mads til at spille mix’en.

Englænderne bliver også favoritter i damedouble, hvor jeg formoder de stiller med Gabby Adcock og Lauren Smith, men selvom det er urutinerede folk vi har med, så er jeg ikke parat til at afskrive den kamp.

Alt andet lige så er der større pres på alle i den danske trup. Et nederlag til England vil, selvom man tager situationen i betragtning, være en skuffelse.

Med fuldt hold ville dette scenarie være meget usandsynligt.

 

Vi taber nok til Indonesien – men det havde vi formentlig gjort alligevel.

Vi er favoritter i herresingle og underdogs i alle de øvrige kategorier, og det havde vi også været selvom Chris, Juhl, Fischer, Boe & Nuller havde været med.

Vi har stadig muligheder, men de er significant mindre og kræver nok sejr til Line og en sensation af herredoublen, som dog i parentes bemærket høvlede sensationer ud af ærmet i sidste års Thomas Cup.

Altså er det blevet markant sværere for os at vinde gruppen. Jeg vil vurdere muligheden til 5% mod ca 30 % med fuldt hold.

 

Det tyder altså på at vi bliver to’er i gruppen og således kommer op mod en af vinderne af grupperne. Vi kan i øvrigt stadig godt trække Indonesien.

Jeg udelukker at Rusland, Tyskland, Thailand, England, Indien eller Malaysia vinder deres gruppe. Det vil i givet fald være en kæmpe overraskelse.

 

Det betyder at vi kan trække Kina, Japan, Taiwan, Indonesien eller Korea.

 

Det vil efter min overbevisning være umuligt at slå Kina, uanset hvilket hold vi kunne stille.

Korea og Indonesien ser begge rigtig svære ud, og vi skal i hvert fald have de store overskrifter frem hvis en af de to nationer skal besejres.

 

Men hvad med Japan. Japan ligner faktisk en lille mulighed. Sejr i herresingle over Kento Momota, herresouble hvor Mads/Mads fører 3-1 indbyrdes, og så en lillebitte sejr i mix hvor japanerne ikke rigtigt har fundet nogen recept indtil videre. Det kunne altså være ideen allerede i kampen mod England at overveje hvilekn mix der vil have den bedste chance mod Japan, og så forsøge at spille dem så meget som muligt ind i turneringen.

 

Taiwan er heller ikke helt umuligt, men det kræver at nogen af de unge stepper op og præsterer på et niveau som vi endnu ikke har set. Taiwan spiller med nye par i dame- og mixdouble, men mon ikke de finder nogle af de gamle konstellationer frem hvis de møder os i en kvartfinale.

 

Det ser altså svært ud at hive en medalje, men det havde det også gjort med fuldt hold. Bevares chancen havde naturligvis været større, dels for at vi kunne have vundet gruppen og trukket en lettere kvartfinale modstander men også for at slå enten Korea, Taiwan eller Japan.

Sidst ændret -
Steen Schleicher Pedersen er tidligere dansk landstræner, og sidste sæson trænede han også Greve i Elitedivisionen.

Kommentarer

FacebookFacebook
GoogleShareGoogleShare
MySpaceMySpace
TwitterTwitter
WindowsLiveWindowsLive