Badmintonligaen

1.

VENDSYSSEL 9
2.  TEAM SKÆLSKØR-SLAGELSE 8
3. SKOVSHOVED 6
4. AARHUS AB 6
5. GREVE 5
6. SOLRØD STRAND 4
7. HØJBJERG 2
8. GENTOFTE 1
9. VÆRLØSE 1
10. ODENSE OBK 0

1. Division

1. LILLERØD 11
2. LANGHØJ 10
3. KMB 2010 8
4. AALBORG TRITON 7
5. SOLRØD STRAND 2 6
6.  GREVE 2 3
7.  HØJBJERG 2 3
8.  VÆRLØSE 2  0

Badmintonshoppen på Instagram

Turneringer:

* * *

 

1-4 november:

43th Yonex Hungarian International

Resultater

 

6-11 november:

Fuzhou China Open

Resultater

 

8-11 november:

Norwegian International

Resultater

 

13-18 november:

Yonex Sunrise Hong-Kong Open

Resultater 

 

14-17 november:

FZ FORZA Irish Open

Resultater 

 

20-25 november:

Syed Modi International Badminton Championships

Resultater 

 

21-25 november:

Scottish Open

Resultater 

 

22-25 november:

Victor Slovenia Future Series

Resultater 

 

27-2 december:

Victor Korea Masters

Resultater 

 

28-1 december:

Welsh International

Resultater  

 * * *

Nyheder fra Badminton Danmark

Nyheder fra Badmintonbladet

Carolina Marin og udvikling af verdensklasse.

Skrevet af - i Badminton-nyt.dk

Lissabon, Madrid, Zürich, Leipzig, Prag, Horsens, Horsens, Gøteborg, Oslo, Helsingfors, St. Petersborg, Paris

 

Hvad fanden er det?

 

Det er Paul McCartneys tour schedule for juni 2004. To koncerter i ………Horsens!

 

Hvad skal vi med det?

 

Vi skal forstå, at før Paul McCartney eller hans manager eller tour-book'er eller hvad det hedder, blev kontaktet af en driftig mand med store drømme, der anede han med stor sandsynlighed ikke hvem, hvad eller hvor Horsens var.

-------------------------------------------

På samme måde har der, i nogle år, i Spanien gået en mand med en stor drøm på vegne af en stille (uden for banen) venstrehåndet badmintonpige. På den sidste søndag i august måned gik denne drøm i opfyldelse, mens hovedparten af dem der så på, var i gang med at forklare hvorfor det ikke kunne lade sig gøre.

 

Fernando Rivas og assistent-landstræner Anders Thomsen har, sammen med Verdensmester Carolina Marin, Beatriz Corrales og deres hjælpere, i flere år været i gang med at gøre det som alle (på nær nogle enkelte) rystede på hovedet af og mente var umuligt. At skabe en verdensmester fra Spanien.

Måske var målet kun en medalje, det spiller ingen rolle - det var også umuligt. For Spanien har jo ingen badmintontraditioner, de har ingen andre gode spillere, og de har sikkert heller ingen gode trænere for der er jo ingen tidligere topspillere. Alt sammen forkert.

 

Gruppen omkring Carolina Marin har bevist at traditioner, ældre idoler og badmintonkultur langt fra er det vigtigste når man skal udvikle spillere. Det er derimod evnen til at lære, evnen til at skaffe sig viden, kreativitet, netværk og en dedikation ud over det sædvanlige. Hertil kommer viljen til at ville udvikle sig og til at arbejde som små heste for at nå resultaterne.


Det lægger et temmelig stort pres på os andre.


For hvis de kan og vil, så kan vi også…. hvis vi vil.

 

Og spørgsmålet er så om vi vil. Vil vi bringe de ofre, der skal til. Vil vi kanalisere ressourcerne hen til dem, der vil - også når det gør ondt.

 

Ressourcerne er nemlig helt essentielle i denne sammenhæng, og vær venligst opmærksom på at den økonomiske krise hverken er styret uden om Spanien eller det spanske badmintonforbund.

Men den ressource de har haft er, at de har haft megen trænertid pr. spiller, og at der rent faktisk var minimum en spiller, som var villig til at følge den vej, der blev udstukket.

 

Jeg tror, vi i Danmark bliver nødt til at skaffe flere person-ressourcer pr. spiller, hvis vi fortsat vil udvikle spillere på internationalt medaljeniveau. Spanien havde to trænere til 3 spillere ved VM, mens Danmark havde 3-4 trænere til 20 spillere.


Kan det  så lade sig gøre? Næh sikkert ikke. Men det er da det, der må være den enkelte spillers ønske - mere opmærksomhed til mig. Det er naturligt, det var det også da jeg selv var landstræner, og jeg forudser at spillere eller spillergrupper i fremtiden vil gøre en større og større indsats for at skaffe sig denne opmærksomhed, og begynde at hyre personlige trænere, på deltid, på halv tid og på fuldtid, alt efter hvad der kan lade sig gøre økonomisk.

 

"Jamen så mister de jo sparringen med de andre spillere på træningen" 

BREAKING NEWS - Carolina Marin spiller generelt ikke mange kampe på den daglige træning. Hun træner, hun træner meget, og hun træner mere end de danskere jeg er bekendt med.

Siden Japan, Korea og Australien, hvor Carolina opnåede sin første Superserie-kvartfinale i Japan og første superserie finale i Australien, har spanierne angiveligt været oppe og træne tre gange om dagen frem mod VM, bl.a. med en tre-ugers træningstur til Thailand lagt ind i programmet. Hvem tror I det hele har været tilrettelagt efter?

 

Mon ikke de fleste, hvis ikke alle, de danske spillere gerne ville have det sådan. Det ville de i hvert fald hvis de kunne blive forsikret om, at udfaldet ville blive det samme som for Marin.

 

Er vi nødt til at gå den vej? Det tror jeg.

Michael Andersen fra Team Danmark udtaler at det lover godt for Rio 2016.

Der er jeg nok af den modsatte opfattelse. Jeg synes faktisk det lige p.t. ser lidt skyet ud mht. Rio.

 

Viktor vandt en flot Bronze medalje, og det kunne Jan nok også have gjort. Men der er jo minimum et niveau op til at kæmpe om guld og sølv. Og det er nu Viktor (samme årgang som Marin) Jan og H.K. skal lave rykket. Vi kan ikke vente til Tokyo 2020, for der er der højst sandsynligt kommet alvorligt drev i Japan (Momota), Indonesien (A. Gintang) og lur mig om der ikke dukker en kineser eller to op…og måske en spanier. Det er nu toget kører.

 

Vores to bedste mixeddoubler blev udraderet af de kinesiske sølvvindere, og de forsvarende verdensmestre stillede ikke op.

 

Vores vice-verdensmestre i herredouble, blev udspillet af sølvvinderne, og de forsvarende verdensmestre stillede ikke op.

 

Vores bedste damedouble var uden chance mod de senere kvartfinale deltagere.

 

På den baggrund synes jeg, at det lige nu er lidt friskt at se dette som positive tegn frem mod Rio.

 

Til gengæld har Marin, Rivas og Thomsen vist os mulighederne og givet de mindre lande håb. Mere god træning, mere fokus og mere individualitet.

 

Og nej, jeg havde heller ikke set den komme.

 

Sidst ændret -
Steen Schleicher Pedersen er tidligere dansk landstræner, og sidste sæson trænede han også Greve i Elitedivisionen.

Kommentarer

FacebookFacebook
GoogleShareGoogleShare
MySpaceMySpace
TwitterTwitter
WindowsLiveWindowsLive